середа, 3 травня 2017 р.

ШПАРГАЛКИ І СПОСОБИ ЇХ ВИГОТОВЛЕННЯ

Ніколи не думайте, що ви розумніші за викладача! Знайте, що викладачі дуже часто все бачать і розуміють що відбувається, вони також були студентами і також писали шпаргалки. Якщо у Вас не відібрали шпаргалку у процесі списування, то це що означає, що викладач все зауважив, але він або вважає, що якщо вже Ви потрудилися заздалегідь, отже, щось таки знаєте, або буде запитувати Вас дуже “пристрасно” J. Тому пам'ятайте - нахабність, звісно, друге щастя, але нахабніти треба у міру. Жоден викладач не потерпить неповаги до себе.Шпаргалками хоча б раз користувалися всі. За даними соціологічних опитувань, регулярно шпаргалками користуються 98% студентів. Тож не дивно, що у кожного пристойного “студіозуса” є свої фірмові секрети, способи та технології використання і виготовлення шпаргалок. І, звісно, напередодні сесії навряд чи хто відмовиться поділитися настільки корисними напрацюваннями. Звісно, в одній статті всього не опишеш, проте можна спробувати зібрати найціннішу інформацію.

 Для того, щоб на іспиті збільшити можливість безнаказано скористатися своїми шпорами прочитайте поради наведені нижче.
Привчіть викладачів до того що, що ви – людина з певними вадами. Скажімо, що ви завжди сидите, виставивши собі долоню чи лікоть, прикриваючи зошит. Чи тому що Ви вічно ламаєте по 10 олівців за пару.
Картинки по запросу шпаргалки до испиту ДПА 2017• Пишіть шпаргалки лише самі. 
 Види шпаргалок і їх використання.
• Пишіть лише найголовніше.
• Пишіть розбірливо, структуровано.
• Виділяйте текст відповідей.
• Користуйтеся такими шпаргалками і методами їх приховування, які є маловідомими.
• Діставайте шпаргалку тільки тоді, коли ви справді не знаєте відповіді питання.
• Списуючи зі шпаргалки, не дивіться постійно під парту.
• ПРОРЕПЕТИРУЙТЕ ВДОМА!!!
Похожее изображение1. Класична. Це маленький папірець, де коротко і схематично написана відповідь на запитання чи складні для запам'ятовування елементи (дати, терміни, формули). Мінуси такої шпаргалки насамперед у тому, що матеріалу у ній поміщається мало, а списати із неї складно. Способів вдосконалити її багато: можна, наприклад, обклеїти листочок з обох сторін прозорим скотчем, щоб не шаруділа. Такі шпаргалки, на відміну від просто паперових, легко скріплювати між собою скотчем, і таким же способом прикріплювати їх, наприклад, до руки під манжетою. Вдається списати в 25-50% випадків, частково списати - в 50-75% випадків. Краще місце для такої шпори - внутрішня кишеня піджака.
2. Рулон чи гармошка. Це довгий, але вузький листочок, скручений в трубочку чи складений "гармошкою". Деякі умільці роздруковують матеріал на туалетному папері. У випадку якщо Вас спалять”, попросіться вийти, демонструючи чистий шматочок того ж туалетного паперу і скаржачись на діарею, що нібито виникла через нервове напруження. Виглядає, звісно, ця вистава недуже, але... Найімовірніше, викладач змилується і випустить (що ж робити далі?). У туалеті вчіть своє особисте питання і через 5 хвилин повертайтеся. Можливість списати із такої шпори - 50-70%, частково списати 70-90%. Краще місце для такої шпори - внутрішня кишеня піджака чи кишеня штанів.
3. КалькуляторнаЯвляє собою електронну записну книжку із наперед введеним текстом відповідей на питання. Списати з такої шпори, особливо з тих предметів, де потрібен калькулятор, вдається у 95% випадків, при чому у викладача це не викликає підозри.
4. Методична література. Багато іспитів допускають і навіть схвалюють використання різноманітної додаткової літератури – таблиці, схеми, методички, історичні атласи тощо. Отож, постарайтеся, щоб тієїж самої літератури у Вас завжди було якомога більше - тоді не буде важко де-небудь між двома енциклопедіями сховати маленький листочок. Якщо дозволяється приносити свої матеріали, то текст акуратно пишеться прямо "між рядками" методички. Якщо ж така література видається просто у аудиторії, то дуже зручно, наприклад, покласти на атлас шпаргалку і уважно вивчати її, вдаючи, що Ви розглядаєте карту і намагаєтеся розібратися у всіх її деталях.
5. Комп'ютерна шпаргалка. Важливо не переборщити з розміром шрифту: він, звісно, може бути дрібним, але так, щоб Ви, не напружуючи очей, розібрали усе написане, з відстані близько півметра. Фон можна зробити під колір шкіри, колір тексту – під колір одягу. Якщо матеріалу багато, зробіть для зручності гід, інакше для пошуку потрібної інформації піде занадто багато часу.
6. "Бомба"Являє собою листок, із заздалегідь написаними правильними відповідями. Потребує чимало часу на підготовку. Це один з кращих методів написання шпаргалки. Проте, щоб усе вийшло, треба сходити на іспит до іншої групи, дізнатися на яких аркушах проводиться іспит та написати правильні відповіді точно на таких самихлисток з правильної відповіддю і витягнути його. Потім впевнено щось писати на своєму аркушику, щоб викладач бачив що ви працюєте. Коли закінчити писати на цьому листочку, необхідно підмінити його на інший (з готовою відповіддю). Це можна зробити тоді, коли викладач відійде в сторонуЯкщо не виходить, то вдавайте, що листок упав. Поки піднімаєте, дістаєте інший листок, а цей зминаєтеу парту. Ймовірність успіху - 80-90%. аркушах. У процесі іспиту необхідно відразу знайти і кидаєте до кишені чи
7. Невидима бомбаПишемо відповіді на білети, кожна відповідь на новому аркуші, але спочатку під листок у якому пишете підкладаєте чистий аркуш паперу. На ручку треба натискати сильно. Перший листок (у якому писали) можна викинути. На іспиті витягаєте білет, і дістаєте чистий на вигляд  листочок (що лежав під першим), а на справді готову відповідь на білет. Обводите те що нашкрябали вдома. Все!
8. Книжкова шпаргалкаЯвляє собою аркуші вирвані з книги. Списати з такої шпори дуже складно, але на її написання витрачається мало часу. Але якщо викладач спіймає з такою шпорою, тоді ще й прийдеться пояснювати для чого вирвали сторінки з книги. Можливість списати - 25-50%, частково списати - 50-75%. Найкраще місце для такої шпори - внутрішня кишеня піджака.
9. ПлеєрнаЦе аудіозапис з правильними відповідями на питанням. Просто треба включити у потрібний момент плеєр. Незручність у тому, що треба довго шукати потрібне питання і у тому, що людина з навушниками на іспиті виглядає досить дивно і підозріло. Щоб списати із такої шпори потрібно вибрати позицію ближче до задніх рядівпоставити лікті на підвіконник (якщо можливо), затиснути навушники руками і робити вигляд, що думаєте. Проте писати при цьому. аудиторії та поруч із вікном. На останню парту сідати категорично не рекомендується. Можна дуже важко. Можливість списати із такий шпори - 25-30%, частково списати 40-50%
10. Hands FreeПотрібно взяти мобільний телефон. Купуємо для нього таку примочкуяка називається "hands free", що являє собою навушник (один), який конектиться з телефоном через блютуз. На навушнику є мініатюрний микрофончик. Все, технічне забезпечення готове. Але потрібна одна людина, яка би змогла вам допомогти. Отже, подключаєте усе це барахло, телефонуєте (бажано заздалегідь) своєму напарнику, берете білет, і сівши на своє місце, диктуєте питання в мікрофон. Напарник спокійно відкриває зошит з лекціями (книжку, ксерокопію тощо.) і диктує Вам відповідь. Далі Ви старанно неквапливо записуєте, потім ховаєте апаратуру і йдете відповідати з білетом. Такий спосіб найзручніше використовувати дівчатам з довгим волоссям.
11. Пейджерна шпораЯвляє собою пейджер, із котрим попередньо скиненим на нього текстом. Можливість списати із такий шпори 70-85%, частково списати 80-95%.
12. Шпаргалка на ґумціПишемо на папірці відповідь, на зворотній бік скотчем ліпимо один кінець гумки від трусів Jінший кінець прив'язуємо до руки. При небезпечному наближенні викладача достатньо відпустити папірець і  він під натягом гумки сховається під рукав.
13. Шпора на комірці. Оскільки сьогодні надворі холодно одягаєте светр, який має комір що добре розтягується, і з внутрішньої сторони светру прикріплюєте шпаргалку, а коли треба подивитися, робите вид, що Вам спекотно і відтягнувши комір дивитесь в шпаргалку.
14. 3-ій шрифт. Берете товсту ручку, далі печатаєте шпору 3-ім шрифтом і скотчем наклеюєте на ручку по кругу. Можливість списати - 99%
15. Інші. Видів шпаргалок є безліч, описати їх усіх, напевно, неможливо. Це спеціальні олівці "з секретом", спеціальні ручки, з яких витягується листочок паперуа потім ховається як шнур пилососа, це і пачки з-під сигарет з "розумним" вмістом, і написані відповіді на дошці прямо позаду викладача (іноді цей спосіб спрацьовує, оскільки викладач просто менше дивиться на дошку, а більше стежить за тим, що відбувається на задніх партах), і багато інших способів.
Картинки по запросу шпаргалки до испиту ДПА 2017Якщо Вас “спалили”!
Якщо ви все-таки попалися за списування, то не слід відпиратися. Майте сміливість зізнатися. Поясніть, що у шпаргалці записано план відповіді і що все запам'ятати просто неможливо. Є ймовірність, що викладач зрозуміє і дасть Вам можливість продовжити писати, обмежившись вилученням вашого "плану відповіді". Є чимало викладачів, які НЕ проти шпаргалок, які написані грамотно й містять стислий план відповіді на питання. Хто знає, може і Ваш викладач відноситься до таких? Не слухайте порад, на зразок, що потрібно взяти шпаргалку і швидко з’їсти її, а потім сісти і з ідіотською посмішкою продовжувати писати, надіючись на те, що викладач всерівно нічого не доведе. Хоча це і жарт, але багато хто так робить: ховають шпаргалки, починають відмовлятися, що це не їх. Таким чином, Ви зі стовідсоткової упевненістю настроїте викладача проти себе: адже він не хоче видатися дурнем, якого може обхитрити якийсь там студент чи учень. Він завжди зробить усе, щоб довести це, і найшвидше просто вліпить вам "пару" чи дасть путівку на перездачу.

Немає коментарів: