вівторок, 9 червня 2015 р.

Державна підсумкова атестація з математики 2015


 5 червня 2015 року у стінах нашого закладу пройшла ДПА з математики. У трьох аудиторія  61 ліцеїст  працювали  над розв’язуванням задач, рівнянь, прикладів.  Звичайно учні готувалися  та хвилювалися.  Приємно було зустріти у дверях ліцеїстів, які прийшли на іспит у вишиванках. Адже це своєрідне свято-випробування на знання.  Як тільки учні отримали завдання у аудиторіях  запанувала тиша.  Хтось із дітей зрадів, бо отримав «легкий» білет, хтось розчарувався -  бо «складно».



    За своєю специфікою  математика складний предмет, який наповнений  безліччю формул,  теорем, правил.  Але не для всіх. Деяким  дітям і без  знання формул чи теорем ( на рівні інтуїції чи то удачі) вдається правильно обрати відповідь із тестового завдання. Всі діти зосередилися на роботах. Поважні члени комісії пильно слідкували за процесом написання  роботи.  Швидко промайнули 135 хвилин. І  ось роботи готові до перевірки. Вчителям математики знадобилася не одна година, щоб перечитати,  ще раз пере провірити.   
    Результат  для вчителів став  неочікуваним. Учні написали роботу краще, бали отримали вищі  ніж за річні. Якість знань у групі  21 – 46%, у групі  22 – 50%, у групі  23 – 59%. У групі №23 Горобець Марія та Шкляренко Валентин написали роботу на 10 балів.

  А за вікном світить сонце. З дороги чується шум проїзжаючих  машин. На клумбах цвітуть та пахнуть квіти. Попереду  літо, а саме головне – канікули!!!