середу, 20 травня 2015 р.

Математико, прощавай!

Ось і наступив останній довгоочікуваний урок  з математики для випускників ІУ курсу в Комунальному закладі Київської обласної ради «Київський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту». Не дивлячись на те, що для багатьох учнів математика була не найлегшим предметом – прощання стало водночас і радісним, і хвилюючим,  і сумним. Адже учні знають: зустріч – це мить, а прощання на роки. Тому останній урок, який відбувся 20 травня,  вчителі математики вирішили перетворити на свято. На яке,  крім ліцеїстів ІУ курсу, запросили ще й першокурсників.


Урок-свято пройшов у формі змагань між командами випускників та першокурсників. Учні з задоволенням прислухалися до  математичних конкурсів та ставали активними їх учасниками. Хоча і  перемогу вибороли випускники,  першокурсники пішли з уроку задоволеними.
  Серед конкурсів були такі: «Розминка», «Інтелектуальний баскетбол», «Гра в одні ворота», «На біговій доріжці», «Потрійний стрибок», «Олімп». За правильні відповіді на запитання діти отримувала солодкі призи. В перервах між конкурсами Усова Алла Анатоліївна згадувала про події минулих років навчання та  задавала випускникам запитання: «Хто найчастіше забував зошита?, Хто найбільше отримував на уроках 10-12 балів?, Хто завжди виконував домашнє завдання?, Хто найчастіше брав участь у виховних заходах з математики?».
  І завершилося свято конкурсом «Все починається в житті з малого»,  зміст якого полягав в тому, що на екрані учні бачили дитячі фотографії минулих років, а їм потрібно було відгадати,  хто ж це з вчителів. Для випускників Тетяна Василівна Жихарєва підготувала слайд-показ фотографій  ліцеїстів з їх  попередніх років навчання.  Саме у цей момент і наступила перша мить прощання не тільки зі школою,  але із дитинством,  в якому було так затишно та спокійно.

  Для випускників це був перший урок,  на якому не було виставлено оцінок. Так і надалі в житті – оцінки їм буде виставляти життя. Хочемо подякувати всім випускникам за вміння слухати, наполегливість, задоволення від спілкування з ними і просто за те, що були у нас такі учні. Ми бажаємо всім випускникам успіхів у новому дорослому житті!