четвер, 4 вересня 2014 р.

Як готувати домашні завдання (для дітей)



На Буковині для школярів планують частково відмінити домашні завдання1. Уважно слухайте, яке завдання дає викладач на уроці. Добре запам’ятай як саме виконувати завдання.
2. Якщо ти щось не зрозумів, спитай викладача, коли він закінчить пояснення.
3. На підготовку домашніх завдань з’являйся в клас за 15 хв. до уроку, щоб приготувати місце для роботи, залиш потрібні підручники, зошити, інше приладдя.
4. Самостійно визнач послідовність роботи з найважчого предмета.
5. Виконуючи домашні завдання, ти не маєш права питати, що і як потрібно робити, бо викладач це все пояснив на уроці.
 
Пам’ятай:
1. Потрібно чітко знати тему завдання.
2. Прочитай підручник, визнач, що саме потрібно знати з цієї теми.
3. Ще раз подивись текст підручника і прослідкуй, як розвивається думка в статті підручника, склади план, визнач головне і другорядне, після чого розповідай за планом.
4. Виконувати завдання з мов і математики починай завжди з глибокого осмислення граматичних правил і математичних законів. Потім уважно прочитай умову задачі, вправи і тільки після цього починай виконувати письмово.
5. Задачу, приклад роби сам, не поспішай звертатись до своїх товаришів. Якщо задача не вирішується, почни спочатку; шукай інший розв’язок, перевір, чи не зробив помилки при розв’язанні.
6. При розв’язанні задач з хімії, фізики, при виконанні практичних завдань повтори ті параграфи підручника, які необхідно знати для правильного осмислення і виконання роботи, і тільки після цього розпочинай розв’язування задач чи виконання практичного завдання.
7. Працюй самостійно, уважно, наполегливо іди до мети, вчись переборювати труднощі. Це викличе повагу до тебе з боку викладачів, вихователів, товаришів.
8. Закінчивши завдання, ще раз перевір себе, чи все ти виконав, що задано.